Leerdam, 6 mei 2019 – Steeds meer organisaties realiseren zich dat ‘data-gedrevenheid’ de sleutel is tot een succesvolle digitale transformatie. Het toepassen van predictive analytics en artificial intelligence biedt enorme kansen voor het reduceren van operationele kosten, het stimuleren van verkopen en het realiseren van nieuwe diensten en businessmodellen. De hiervoor benodigde data science specialisten zijn echter schaars. Bovendien weten organisaties niet altijd op welke skills ze deze specialisten moeten selecteren. Naar aanleiding van vragen uit de markt heeft Squadra daarom besloten een nieuwe unit te starten. Sinds begin deze maand is Squadra Data Science Specialists actief.

Internationale vacaturesite Indeed meldde afgelopen december dat het aantal vacatures voor data scientisten jaar-op-jaar met maar liefst 42 procent was toegenomen. LinkedIn meldde voor de arbeidsmarkt in de VS een groei van 56 procent ten opzichte van een jaar geleden.

In ons land is het niet anders: het beroep van data scientist wordt door UWV genoemd als moeilijk vervulbare functie. Ook Squadra ziet een toenemende vraag naar data science specialisten. Klanten zijn bezig met het opbouwen van een eigen data science capability en hebben hulp nodig bij het werven en selecteren van de juiste kandidaten. Soms hebben klanten een tijdelijke behoefte aan data science specialisten, waar lastig in te voorzien is.

Met de nieuwe unit Squadra Data Science Specialists worden de expertises vanuit Squadra Matching & Search ((executive search voor CIO, CDO, CTO en senior digital functies) en Squadra Machine Learning Company (solution provider voor AI en Data Science projecten en oplossingen) gecombineerd. Klanten worden zo geholpen met de invulling van vacatures en detacheringsvraagstukken.

Squadra Data Science Specialists

De nieuwe practice gaat zich richten op twee problemen binnen data science: schaarste aan specialisten en onduidelijkheid over wat data science inhoudt. De enorme explosie aan data heeft niet alleen gezorgd voor een sterk groeiende vraag naar schaarse specialisten, maar ook voor veel onduidelijkheid.

Veel bedrijven worstelen met de vraag hoe organisaties moeten worden ingericht om het optimale uit de beschikbare data te halen. Als het besluit eenmaal is genomen om de benodigde kennis in huis te halen, blijkt het vaak lastig te bepalen op welke skills data scientists geselecteerd moeten worden. Met het track record in machine learning en data science en als trusted advisor van vele klanten is Squadra in staat om de vragen van klanten, betreffende invulling van vacatures of extra capaciteit of specifieke data science kennis, te vertalen naar de juiste profielen, en daar de juiste kandidaten bij te vinden.

Ook de data science specialisten kunnen af en toe door de bomen het bos niet meer zien. Een kleine zoekopdracht naar beschikbare vacatures levert al gauw tientallen verschillende functietitels op; bij sommige kom je helaas bedrogen uit. De bundeling van expertises binnen Squadra Data Science Specialists helpt kandidaten bij de volgende stap in hun carrière, op vakinhoudelijk en persoonlijk vlak. Dat betekent vooral op zoek gaan naar een baan waarin de data science skills van de specialist daadwerkelijk getest gaan worden in een prettige en uitdagende omgeving.

Voor meer informatie, klik hier.

“De bundeling van expertises binnen Squadra Data Science Specialists helpt kandidaten bij de volgende stap in hun carrière, op vakinhoudelijk en persoonlijk vlak.”PreviousNext

Over Squadra

Squadra ondersteunt klanten bij de executie van hun Digital Transformation programma’s en de implementatie van ecommmerce- en omnichannel-strategieën. Squadra bestaat uit een aantal kennis-geörienteerde practices die zich richten op het ondersteunen van klanten op basis van best practices in specifieke domeinen als digitale transformatie, master data management, data science & machine learning, customer engagement, process management, e-commerce en matching & search.