Wie is Keamingk?

Kaemingk is een toonaangevende importeur en exporteur van seizoensgebonden decoratieartikelen. Ieder na- en voorjaarsseizoen presenteren zijn innovatieve home deco collecties voor Kerst, Valentijn, Pasen en voorjaar/zomer. Het assortiment van Kaemingk telt ongeveer 20.000 decoratieartikelen voor huis en tuin, die worden geleverd aan duizenden professionele klanten in meer dan 80 landen over de hele wereld.  

Wat is de uitdaging?  

Kaemingk laat hun producten zelf maken door fabrikanten in Zuid Oost Azië. Hierbij lopen ze ongeveer anderhalf jaar voor op de seizoenscollecties. Om de meest innovatieve en gewilde producten op de markt te brengen, werkt Kaemingk met een trend team. Dit team bezoekt beurzen om zo inspiratie op te doen voor trends voor komende seizoenen. Op deze beurzen worden foto’s gemaakt van producten. Deze foto’s worden gebruikt als inspiratie voor het ontwerpen van nieuwe producten voor de nieuwe collectie, welke door de fabrikanten van Kaemingk exclusief worden geproduceerd. De vele duizenden foto’s worden per jaar en per bezochte beurs opgeslagen in mappen op een fileshare. Gezien de hoeveelheid foto’s is het toevoegen van meta data zoals kleuren, stijlen en onderwerpen te tijdsintensief, en worden de foto’s dus zonder deze extra informatie opgeslagen.  

Dit leidt er toe dat foto’s niet of pas na heel veel moeite terug gevonden kunnen worden. Er kan niet naar foto’s gezocht worden op onderwerp, design, kleur, vorm, afwerking, etc. Het ontwerpen van nieuwe producten en aanleveren van de ontwerpen aan fabrikanten kent daardoor een lange doorlooptijd en neemt enorm veel manuren in beslag. Kaemingk was daarom op zoek naar een manier om de vindbaarheid van foto’s te versnellen. 

Hoe biedt Squadra Machine Learning Company de oplossing? 

Squadra Machine Learning Company maakt gebruik van geavanceerde AI technologie om foto’s te kunnen doorzoeken: Visual Search. Met behulp van vector technologie ‘begrijpen’ algoritmen wat op foto’s staat, zonder dat er enige tekstuele (meta)data beschikbaar is. Dit maakt het mogelijk om via een zoekpagina met een zoektekst te kunnen zoeken in alle afbeeldingen die Kaemingk heeft verzameld. Er kan o.a. worden gezocht op onderwerpen, vormen, kleuren, stijlen en designs. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op een ‘white sidetable in italian design’ zul je via Visual Search de juiste foto’s als zoekresultaat te zien krijgen! De zoekmachine werkt in het Engels en is daarom internationaal inzetbaar.  

Wat is het resultaat? 

Met Visual Search heeft Kaemingk een functionele afbeeldingen-zoekmachine in handen, waarmee veel tijd wordt bespaard. Met één zoekterm vindt men binnen enkele seconden de relevante afbeeldingen in de enorme verzameling afbeeldingen. Naast de tijdsbesparing worden trends ook sneller ontdekt en wordt de doorlooptijd van ontwerpen en aanleveren aan fabrikanten aanzienlijk verkort. Met de Visual Search oplossing van Squadra Machine Learning Company profiteert Kaemingk van deze innovatieve technologie, waarmee ze zich onderscheidt van de concurrentie. 

Ben je benieuwd wat Squadra: Machine Learning Company voor jou kan betekenen? Neem hier contact met ons op.