Harvest House is specialist in groente en fruit voor groothandel, retail, horeca en foodservice. Samen met haar telers biedt Harvest House een breed assortiment tomaten, komkommers en paprika’s. Harvest House is met meer dan 1000 hectare de grootste groente- en fruitespecialist van Europa.

Uitdaging

Om de groeiende behoefte aan productdata goed bij te benen houdt Harvest House zich bezig met de selectie en implementatie van een Product Informatie Management (PIM) systeem. Ter voorbereiding op de introductie van het nieuwe PIM-systeem is geïnventariseerd welke gegevens al digitaal beschikbaar zijn. In bronnen als Excel en het ERP-systeem van Harvest House is slechts een beperkte hoeveelheid productdata beschikbaar. Dit zou betekenen dat de producteigenschappen van de producten handmatig in het nieuwe PIM-systeem moeten worden ingevoerd. Omdat dit handmatig veel tijd kost, was Harvest House op zoek naar een slimme softwareoplossing waarin de productgegevens op een eenvoudige en overzichtelijke manier kunnen worden geïdentificeerd en geëxtraheerd.

Oplossing

De PowerEnrich-oplossing van Squadra machine Learning Company maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de verschillende verwoordingen, spellingen en afkortingen te begrijpen en weet deze op een slimme manier te identificeren en te gebruiken voor Harvest House. Als gevolg hiervan worden de productkenmerken automatisch geëxtraheerd uit de productbeschrijvingen, die ter validatie aan productdata-stewards worden gepresenteerd.

Het systeem is getraind op het datamodel van Harvest House en in de talen waarin de producten worden beschreven. Een data-steward kan ook regels toevoegen die de extractie nog slimmer maken.

Resultaten

Met behulp van de PowerEnrich.ai software kan Harvest House de producten sneller en beter in haar assortiment opnemen met meer specificaties. Het resultaat is dat meer producten een rijkere specificatie hebben en daardoor sneller en makkelijker verkocht kunnen worden. Dit bespaart veel tijd in vergelijking met het handmatig invoeren van de eigenschappen. Ten slotte bespaart dit natuurlijk tijd en geld en wordt er een hogere omzet mogelijk gemaakt.