Tegenwoordig is Staples, met klanten in dertig Europese landen en nog eens twintig markten wereldwijd, het grootste bedrijf in haar branche. Ze verkopen niet alleen kantoorartikelen; ze streven ernaar klanten te helpen hun doelen te bereiken. Daar hoort bij dat ze hun klanten een gebruiksvriendelijke webshop aanbieden waar men eenvoudig de varianten en alternatieven van producten krijgt aangeboden. Het detecteren van deze productrelaties kan met PowerRelate op een geautomatiseerde wijze zodat er geen onnodig handwerk gedaan hoeft te worden.

Uitdaging

Staples biedt een groot assortiment aan allerhande kantoor artikelen en streeft er naar om deze artikelen op een toegankelijke manier aan te bieden aan haar klanten. Voor klanten is het prettig om in één overzicht de verschillende variaties van een product te kunnen zien. Als een klant bijvoorbeeld naar de product detail pagina van een bureau kijkt, dan zou het fijn zijn als  daar ook een lijst van dezelfde bureau’s in de beschikbare andere maten en andere kleuren zou staan.

Om deze functionaliteit te kunnen bieden is het van belang dat er in het Product Informatie Management (PIM) systeem de variant-relaties tussen de verschillende producten zijn vastgelegd. Het vastleggen van deze relaties is in de praktijk echter een enorme tijdrovende handmatige klus. De uitdaging voor Staples was om een oplossing te vinden voor het geautomatiseerd leggen van deze productrelaties zonder veel handmatige bewerkingen.

Oplossing

De moderne kunstmatige intelligentie (AI) technieken in PowerRelate maken automatisch clusters van vergelijkbare producten die varianten van elkaar zijn. Tevens wordt per cluster bepaald op welke kenmerken (zoals afmeting, kleur, type, etc.) er gevarieerd kan worden. De automatisch gelegde product relaties worden in een beheerdersportaal ter validatie aangeboden aan Staples medewerkers. Na validatie kunnen de gerelateerde producten worden geëxporteerd naar het PIM systeem om vandaaruit de diverse e-commerce omgevingen in de verschillende landen te voeden.

De PowerRelate software wordt aangeboden als een Software as a Service (SaaS) die eenvoudig kan worden geïntegreerd met bestaande PIM-oplossingen. Neem voor meer informatie of een demo contact met ons op via info@powerrelate.ai of +31 (0) 85 065 3780.

Vandaag de dag, met klanten in 30 Europese landen en nog eens 20 markten wereldwijd, is Staples het grootste bedrijf in haar sector. Ze verkopen niet alleen kantoorbenodigdheden; ze streven ernaar om klanten te helpen hun doelen te bereiken. Dit houdt in dat zij hun klanten een gebruiksvriendelijke webshop bieden waar zij eenvoudig worden voorzien van de varianten en alternatieven van producten. Het detecteren van deze productrelaties kan met PowerRelate worden geautomatiseerd, zodat er geen onnodig handmatig werk hoeft te worden gedaan.