Sonepar

Sonepar is een onafhankelijk familiebedrijf van 145 werkmaatschappijen in 48 landen met wereldwijd marktleiderschap in B2B-distributie van elektrische producten, oplossingen en aanverwante diensten. Sonepar heeft wereldwijd een miljoen klanten, 48.000 medewerkers en 3.000 vestigingen.

Uitdaging

Om hun producten voor klanten gemakkelijker vindbaar te maken, heeft Sonepar Duitsland ervoor gekozen om een ​​nieuwe website te realiseren met al hun producten (ongeveer 1 miljoen). Hierbij is het belangrijk dat de producten gevonden kunnen worden via zoekmachines zoals Google. Om tot goede resultaten te komen, moeten de vermelde producten voldoen aan verschillende regels en SEO-richtlijnen. Een van de belangrijkste richtlijnen is dat een productbeschrijving uniek moet zijn. Het handmatig schrijven van aantrekkelijke en unieke productbeschrijvingen voor alle producten is echter niet eenvoudig en tijdrovend en daardoor geen optie. Daarom zocht Sonepar naar een slimme softwareoplossing die automatisch product marketingteksten genereert op basis van producteigenschappen.

Oplossing

Powertext.ai heeft een slim online tekstgeneratieplatform ontwikkeld dat automatisch productbeschrijvingen genereert op basis van producteigenschappen. De gegenereerde productbeschrijvingen zijn allemaal uniek en kunnen voor elk product in meerdere talen worden gegenereerd. De productbeschrijvingen worden gegenereerd met behulp van sjablonen in combinatie met slimme Machine Learning-technologie. Voor elke productgroep is er een sjabloon met basisteksten, alternatieve teksten, condities voor het gebruik en prioriteiten. In het geval van Sonepar werd een product-hiërarchiestructuur gebruikt zodat sjablonen voor een groep productgroepen konden worden gedefinieerd en dat gegenereerde tekst voor producten bestond uit overgenomen teksten van hogere niveaus (bijv. Producten in de groep ‘Mobile flashlights’ erft tekst uit de moedergroep ‘Lighting products’). Ook wordt elke gegenereerde tekst voorzien van een ‘SEO-keyword’: een productgroepafhankelijke samenvoeging van producteigenschappen die wordt gebruikt in de productbeschrijvingen maar ook in de titel van de productbeschrijvingspagina, in de alt-tekst voor afbeeldingen, etc. Hiermee wordt de product pagina nog beter vindbaar in Google. Een intelligent ‘shuffling’-algoritme zorgt er tenslotte voor dat voor elk product een unieke productbeschrijving wordt gegenereerd.

Resultaat

Met behulp van de Powertext.ai-software kan Sonepar nu zijn volledige productportfolio veel sneller digitaliseren. Dit geldt niet alleen voor de snelverkopende producten (hardlopers), maar ook voor de producten die minder vaak verkocht worden. Het resultaat is dat elk product een unieke productbeschrijving heeft en daardoor veel gemakkelijker te vinden is in de zoekresultaten van Google. Door de verbeterde vindbaarheid in Google worden producten vaker gevonden en meer verkocht. Vanwege het succes werkt Sonepar nu ook aan de implementatie van powertext.ai in andere landen dan Duitsland. De Powertext.ai-software wordt aangeboden als een Software as a Service (SaaS) die eenvoudig kan worden geïntegreerd met bestaande PIM-oplossingen. Neem voor meer informatie of een demo contact met ons op via info@powertext.ai of +31 (0) 85 065 3780.

Guus van de Mond

''Met ons dedicated team hebben we als gemeenschappelijk doel om klanten te helpen met slimme machine learning oplossingen en het toepassen van kunstmatige intelligentie.''