Sligro

Sligro is een toonaangevende Nederlandse groothandelaar in voedingsmiddelen en non-foodproducten, gespecialiseerd in de horeca en detailhandel. Het bedrijf onderscheidt zich door haar brede assortiment van meer dan 78.000 artikelen, klantgerichte benadering en innovatieve oplossingen voor de horeca en aanverwante sectoren. Met 50 regionale zelfbediendingsgroothandels, 8 bezorggroothandels en 2 sterke franchiseformules, vervult Sligro een belangrijke rol in de Nederlandse voedselindustrie.

Uitdaging

Voor Sligro was de uitdaging het verrijken van gegevens voor ongeveer 20.000 non-food producten. Deze producten hadden aanvankelijk slechts beperkte productkenmerken beschikbaar. Om klanten toch voldoende informatie te bieden over deze producten en daarmee een verbeterde klantervaring te bieden, besloot Sligro om de bestaande productkenmerken aan te vullen met behulp van externe bronnen zoals pdf’s, afbeeldingen en externe websites.

Het handmatig invoeren van productkenmerken bleek echter een zeer tijdrovend proces te zijn, dat bovendien gevoelig was voor fouten. Daarom zocht Sligro naar een oplossing om relevante productgegevens sneller, nauwkeuriger en efficiënter te verzamelen.

Oplossing

Sligro heeft Squadra gevraagd om twee proof-of-concepts (POC’s) uit te voeren voor de productcategorieën ‘pannen’ en ‘drinkbekers’. Hiervoor implementeerde Squadra Machine Learning Company hun softwareproduct PowerImprove.ai, dat algoritmen gebruikt om gegevens uit teksten, afbeeldingen, PDF’s en websites te extraheren. Op deze manier kon Sligro op geautomatiseerde wijze de productkenmerken aanvullen.

Resultaat

Dankzij de samenwerking met Squadra Machine Learning Company en de inzet van PowerImprove.ai heeft Sligro op een efficiënte en nauwkeurige manier haar productdata verrijkt. Dit heeft niet alleen geleid tot een verbeterde klantervaring, maar ook tot opmerkelijke resultaten: de pannen zijn maar liefst 84% beter vindbaar, wat heeft geresulteerd in een stijging van 18% in het aantal geplaatste bestellingen.

De Powerimprove.ai-software wordt aangeboden als een Software as a Service (SaaS) die eenvoudig kan worden geïntegreerd met bestaande PIM-oplossingen. Voor meer informatie of een demo kunt u contact opnemen via info@powerimprove.ai  of +31 (0) 85 065 3780

Guus van de Mond

''Met ons dedicated team hebben we als gemeenschappelijk doel om klanten te helpen met slimme machine learning oplossingen en het toepassen van kunstmatige intelligentie.''