Kaemingk is een toonaangevende importeur en exporteur van seizoensgebonden decoratieartikelen. Met een team van zo’n 450 medewerkers presenteert Kaemingk ieder seizoen de meest innovatieve home deco collecties voor Kerst, voorjaar/zomer, Pasen en Valentijn. 

Het assortiment telt ruim 20.000 decoratieartikelen voor huis en tuin welke worden getoond in showrooms in Nederland, België, Duitsland en de Verenigde Staten. Er wordt geleverd aan duizenden professionele klanten in meer dan 80 landen. 

Uitdaging 

Als onderdeel van de vernieuwing van het IT applicatielandschap is Kaemingk bezig met de implementatie van een nieuw PIM systeem (van Informatica). Hierbij is het een vereiste om de producten die Kaemingk in haar assortiment heeft op een gestructureerde wijze in te voeren in het nieuwe PIM systeem. De data per product was vervat in maximaal 8 product omschrijvingen en deze moesten geconverteerd worden naar een lijst van afzonderlijke product eigenschappen. De periodes Kerst 2019, Voorjaar 2020, Kerst 2020 moesten geconverteerd worden. Het eerste deel van de conversie is handmatig uitgevoerd door product specialisten. Deze handmatige conversie is een bijzonder tijdrovend proces, en het vereist daarnaast de beschikbare tijd van medewerkers die erg druk zijn en nodig zijn voor andere processen. Het doel is om hier een grote tijdsbesparing te behalen door de extractie van deze features zoveel mogelijk te automatiseren. 

Oplossing 

Een deel van de conversie was al door de product specialisten handmatig uitgevoerd. Op basis van deze trainingsset wordt bepaald welke sleutelwoorden in de tekst in verband staan met elke feature. Deze sleutelwoorden worden verder uitgebreid met kennis van de productspecialisten.

Resultaat 

Het converteren van de Kerst 2019 en Voorjaar 2020 datasets resulteerde in een situatie waarbij ~90% van de gevonden attribuutwaarden zeker genoeg waren om direct goed te keuren. Om volledige dichtheid te behalen is er een webapplicatie gebouwd waarin de product specialisten de producten in hun eigen domein kunnen controleren en aanvullen. De applicatie en het algoritme zijn ook in samenwerking met deze specialisten ontworpen om de conversie zo eenvoudig mogelijk te maken.  

Meer weten? 

Voor meer informatie of een demo, neem contact op met Guus van de Mond: gvdmond@machine-learning.company / +31 (0)629 502018.  

Guus van de Mond

''Met ons dedicated team hebben we als gemeenschappelijk doel om klanten te helpen met slimme machine learning oplossingen en het toepassen van kunstmatige intelligentie.''