Kaemingk is een toonaangevende importeur en exporteur van seizoensgebonden decoratieartikelen. Met een team van zo’n 450 medewerkers presenteert Kaemingk ieder seizoen de meest innovatieve home deco collecties voor Kerst, voorjaar/zomer, Pasen en Valentijn. 

Het assortiment telt ruim 20.000 decoratieartikelen voor huis en tuin welke worden getoond in showrooms in Nederland, België, Duitsland en de Verenigde Staten. Er wordt geleverd aan duizenden professionele klanten in meer dan 80 landen. 

Uitdaging 

Als onderdeel van de vernieuwing van het IT applicatielandschap heeft Kaemingk een nieuw PIM systeem geïmplementeerd. Hierbij was het een vereiste om de producten die Kaemingk in haar assortiment heeft op een gestructureerde wijze in te voeren in het nieuwe PIM systeem. De bestaande data per product was vervat in diverse tekstuele omschrijvingen welke geconverteerd moesten worden naar een lijst van afzonderlijke product kenmerken per product. Het handmatig converteren van deze data is een bijzonder tijdrovend proces, en het vereist daarnaast de beschikbare tijd van medewerkers die erg druk zijn en ook nodig zijn voor andere processen.  

Oplossing 

Met behulp van slimme algoritmen is de extractie van de product kenmerken voor een groot deel geautomatiseerd. Dit heeft geleid tot een forse vermindering van de handmatige conversie werkzaamheden en een consistente dataset.

Een deel van de conversie was al door de product specialisten handmatig uitgevoerd. Op basis van deze data zijn algoritmen getraind die bepalen welke sleutelwoorden in de tekst in verband staan met elke feature. Deze sleutelwoorden zijn verder uitgebreid met kennis van de product specialisten zodat de juiste conversies door de software herkend worden.

Resultaat 

Het converteren van de Kerst 2019 en Voorjaar 2020 datasets resulteerde in een situatie waarbij ~90% van de gevonden attribuutwaarden zeker genoeg waren om direct goed te keuren. Om volledige dichtheid te behalen is er een webapplicatie gebouwd waarin de product specialisten de producten in hun eigen domein kunnen controleren en aanvullen. De applicatie en het algoritme zijn ook in samenwerking met deze specialisten ontworpen om de conversie zo eenvoudig mogelijk te maken.  

Meer weten? 

Voor meer informatie of een demo, neem contact op met Guus van de Mond: gvdmond@machine-learning.company / +31 (0)629 502018.  

Guus van de Mond

''Met ons dedicated team hebben we als gemeenschappelijk doel om klanten te helpen met slimme machine learning oplossingen en het toepassen van kunstmatige intelligentie.''