iBood is een online magazijn met een enorm breed assortiment, van kleding tot elektronica. Het merk verzendt naar meerdere landen in Europa, wat het voor hen relevant maakt om klanten de mogelijkheid te bieden om hun voorkeurstaal te kiezen.

Met zo’n enorm productaanbod kost het handmatig vertalen van deze teksten veel te veel tijd en dus manuren die ook aan andere bedrijfsactiviteiten zouden kunnen worden besteed. Hoewel handmatige vertalingen waarschijnlijk het meest nauwkeurig zijn, maakt de tijdsbesteding van het vertalen van een tekst dit uiterst inefficiënt.

In dit geval zou een oplossing kunnen zijn om tekstvertalingen op een slimme en natuurlijke manier te automatiseren. Dit is waar PowerTranslate.ai-software van pas kwam voor iBood. Dit platform maakt gebruik van slimme algoritmen om direct de beste vertalingen te genereren en stelt de gebruiker in staat om ‘woordenboeken’ toe te voegen die bedrijfsspecifieke taal kunnen bevatten. Op deze manier kan de gebruiker een lijst met woorden en hun correcte vertalingen uploaden, zodat ons algoritme automatisch de verkeerd vertaalde woorden vervangt door de correcte vertalingen.