BCC

BCC neemt als elektronica retailer een prominente plaats in op de markt en is met 63 winkels één van de meest succesvolle elektronicaretailers van Nederland. Als onderdeel van de FNAC/Darty Group – één van de drie grootste elektronicaketens in Europa – kan BCC snel de ontwikkelingen identificeren en primeurs van de allernieuwste producten aanbieden. In het laatste boekjaar behaalde BCC een omzet van 3,5 miljard euro.

Uitdaging

Voor de online verkoop van producten is het noodzakelijk dat de producten van BCC worden voorzien van producteigenschappen en productbeschrijvingen. Deze productbeschrijvingen dienen zo uniek mogelijk te zijn van opzet zodat deze door de search engines als Google hoog scoren in zoekresultaten en zo gemakkelijk te vinden zijn. Het schrijven van boeiende en unieke productteksten is echter niet eenvoudig en kost vaak veel tijd. Daarom zocht BCC naar een slimme softwareoplossing die automatisch marketingteksten genereert op basis van producteigenschappen.

Oplossing

Powertext.ai heeft een slim online tekstgeneratieplatform ontwikkeld dat automatisch productbeschrijvingen kan genereren op basis van producteigenschappen. De gegenereerde productbeschrijvingen zijn allemaal uniek en kunnen voor elk product in meerdere talen worden gegenereerd. Voor BCC is het tekstgeneratieplatform gevoed met voorbeeld teksten voor diverse productcategorieën. Op basis hiervan genereert de kunstmatige intelligentie technologie van powertext.ai automatisch teksten die gerelateerd aan specifieke product eigenschappen van het product. Het resultaat is een unieke productbeschrijving per product, waarbij de belangrijkste kenmerken van het product verwerkt zijn in de tekst. Powertext.ai is middels een API gekoppeld met het PIM systeem van BCC.

Resultaat

Met behulp van de Powertext.ai-software kan BCC nu zijn volledige productportfolio veel sneller voorzien van unieke productbeschrijvingen. Dit geldt niet alleen voor de snelverkopende producten, maar ook voor de producten die minder vaak verkocht worden. Het resultaat is dat elk product een unieke productbeschrijving heeft en daardoor veel gemakkelijker te vinden is in de zoekresultaten van Google. Door de verbeterde vindbaarheid in Google worden producten vaker gevonden en meer verkocht.

De Powertext.ai-software wordt aangeboden als een Software as a Service (SaaS) die eenvoudig kan worden geïntegreerd met bestaande PIM-oplossingen. Voor meer informatie of een demo kunt u contact opnemen via info@powertext.ai  of +31 (0) 85 065 3780.

Powertext.ai-software valt onder Business Intelligence. Dit stelt bedrijven in staat om een ​​begrijpelijk overzicht te verkrijgen van de beschikbare bedrijfsdata, en dit dataoverzicht te gebruiken om beslissingen te nemen, inefficiënties te verminderen en zich aan te passen aan veranderingen in de markt. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier.

Guus van de Mond

''Met ons dedicated team hebben we als gemeenschappelijk doel om klanten te helpen met slimme machine learning oplossingen en het toepassen van kunstmatige intelligentie.''