In de wereld van recruitment is het vinden van de juiste kandidaat voor een vacature vaak een uitdaging. Het is tijdrovend en kostbaar om door stapels cv’s te gaan en kandidaten te screenen. Gelukkig biedt de opkomst van AI nieuwe mogelijkheden om dit proces te verbeteren en te versnellen.

AI kan worden ingezet om sollicitaties te screenen en te filteren op basis van specifieke criteria, zoals opleiding, werkervaring en vaardigheden. Dit bespaart tijd en vermindert het risico dat kandidaten over het hoofd worden gezien. AI kan ook worden gebruikt om de kwaliteit van cv’s te beoordelen en de juiste kandidaten aan te bevelen voor een bepaalde functie.

Een ander belangrijk aspect van AI in recruitment is het verminderen van vooringenomenheid en discriminatie. AI kan namelijk op een objectieve manier kandidaten evalueren en selecteren, zonder vooroordelen op basis van bijvoorbeeld leeftijd, geslacht of afkomst. Hierdoor wordt het wervingsproces eerlijker en inclusiever.

Het gebruik van AI in recruitment kan ook leiden tot kostenbesparingen. Door het proces te automatiseren en te optimaliseren, kunnen organisaties efficiënter werken en hun middelen beter inzetten. Daarnaast kan AI helpen bij het voorspellen van de prestaties van kandidaten, wat kan bijdragen aan het verminderen van de kosten voor het inwerken en trainen van nieuwe medewerkers.

Weten wat de mogelijkheden zijn en hoe dit gebeurd? lees de visie van onze experts Guus van de Mond & Tjibbe van der Zeeuw omtrent de mogelijkheden van AI en Recruitment hieronder.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.


Ook aan de slag met Machine learning vanuit recruitment? neem contact met ons op

Guus van de Mond

In het verleden hebben we uitgebreide ervaring opgedaan binnen de gehele keten van leverancier, groothandel en retail. Maar, elk bedrijf heeft unieke wensen en verschillende uitdagingen, dus ik kom graag met je in gesprek voor de mogelijkheden bij jouw organisatie!