Dit artikel zal ingaan op de functie als Unit Manager van de PowerSuite bij Squadra Machine Learning Company. Hiervoor is Joey Jacobs geïnterviewd, die nu een kleine vier jaar voor MLC werkt. Joey heeft commerciële economie gestudeerd in Tilburg en is daarna doorgestroomd naar de universiteit om daar de master Data Science te doen. Vandaag vertelt Joey over zijn functie als Unit Manager.

Joey werkt als Unit Manager van de PowerSuite, een reeks softwareproducten ontwikkeld door Squadra MLC, op een vrij generieke manier: hij is zowel bij de operationele als de commerciële processen betrokken. Binnen de PowerSuite vallen een aantal softwareoplossingen, waarvan sommigen al zijn uitgebouwd tot volwaardig softwareproduct en andere nog in een vroeger stadium zitten. Joey houdt zich ook bezig met het doorontwikkelen van de PowerSuite: “PowerText is al echt een product, maar een aantal andere diensten zijn meer een idee of concept, die we momenteel meer aanvliegen als project. Wanneer er vervolgens meerdere klanten om dezelfde dienst vragen, kan je dat uitbouwen naar een product”. Aan de ene kant werkt hij daarom als projectmanager om de diensten binnen de PowerSuite uit te bouwen tot product. Gedurende de projecten stuurt hij de developers aan en is hij verantwoordelijk voor het contact met de klant. Aan de andere kant is hij, meer als product owner, bezig met de doorontwikkeling van de bestaande softwareproducten.

“Dat levert dan toch bewijs dat Machine Learning dingen mogelijk maken die eerder onmogelijk leken.”

Een project wat hem is bijgebleven is de samenwerking met Sligro. Zij wilden graag hun content van Nederlands naar Frans vertalen op geautomatiseerde wijze. Om de kwaliteit te waarborgen werden er door Sligro ook vertalers ingezet. “Ondanks dat machinevertalingen nog wel eens als minder goed worden beoordeeld, zijn deze vertalingen uiteindelijk door professionele vertalers goedgekeurd. Dit geeft een bevestiging dat machinevertalingen in de laatste jaren grote stappen in de juiste richting hebben gezet”. Ook benoemt hij het project met Medux, een bedrijf dat zorghulpmiddelen verkoopt. “Met honderdduizenden producten in hun assortiment, bleek het handmatig indelen in categorieën een onhaalbaar proces”. Om Medux te ondersteunen heeft Squadra MLC een algoritme ontwikkeld dat dit proces op een geautomatiseerde manier kan verrichten, terwijl dat handmatig onhaalbaar bleek. “Dat levert dan toch bewijs dat Machine Learning dingen mogelijk maakt die eerder onmogelijk leken”, voegt hij eraan toe.

Joey Jacobs

Wat betreft de Power-producten, vertelt Joey dat hij ook bezig is met de sales zodra een lead is binnengehaald. Vanaf dat moment heeft hij contact met de lead en probeert hij ervoor te zorgen dat deze lead een klant wordt. “Ik vertaal dus enerzijds de technische kant naar de menselijke kant, en anderzijds begeleid ik de klant door de customer journey”. “De balans tussen beide werkzaamheden maakt het werk zo leuk: bij projecten kan je creatiever zijn en nieuwe dingen ontdekken, maar bij de producten zie je het product ontwikkelen en groeien. Hiermee kun je met een enkele aanpassing het leven van tientallen klanten makkelijker maken. Dat is mooi om te zien”. Squadra MLC is een relatief klein bedrijf, met zo’n 15 tot 20 medewerkers. “Zo krijg je van alles mee, terwijl je in een groot bedrijf vooral bezig bent met je team. Dit is vooral leuk voor jonge mensen, omdat ze op deze manier snel met verschillende soorten werkzaamheden in aanraking komen, zo ervaring op kunnen doen en kunnen ontdekken wat ze leuk vinden.”

“Ik vertaal enerzijds de technische kant naar de menselijke kant, en anderzijds begeleid ik de klant door de customer journey”

Als laatste werd hem gevraagd hoeveel druk het werk met zich meebrengt. “Dat is heel verschillend en gebaseerd op de verwachting van de klant. Bij de start van het project vertel je de klant bijvoorbeeld dat het een week of zes duurt: sommige klanten willen het sneller en anderen vinden het meevallen”.  Dat is volgens Joey ook een kwestie van managen en dat vergt flexibiliteit. “Maar je leert zo wel goed met de druk omgaan”.

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Bekijk onze vacatures door hier te klikken.